Catechese (PKiN)

SJOPS! Workshops voor het leven!

Met heel veel mensen bieden we voor jongeren in de leeftijd van zeg maar 12- 18 (middelbare school tot zo lang je mee wilt draaien) een heel menu aan van workshops.

Hoe werkt het:

We werken met de drie kerken samen.
We hebben groepen van alle leeftijden van 12, 13, 14, enz. Het hele jaar trekt de groep samen op onder begeleiding van een leider.

Aan het begin van het seizoen wordt iedereen die we kennen uitgenodigd.
In september tijdens de eerste bijeenkomst krijgen de groepen een menu met een grote keuze aan workshops.

Wat is er te doen:

In het menu zitten:

- programma's waar je gaat ontdekken met muziek, (You Tube) filmpjes, teksten, beelden, symbolen, schilderen, mediteren, bibliodrama, levensparels.

- gespreksprogramma's over levensvragen, geloofsvragen, de bijbel, kerk en alles wat met geloven of niet-geloven te maken heeft.

- programma's waar je in gesprek gaat met en op pad gaat naar mensen die betrokken zijn bij bijzondere projecten of op uitzonderlijke plekken werken

- programma's om mee te werken met een jeugddienst, paaswake of bijzonder viering met mensen met een verstandelijk handicap

- vrije programma's met je groep zelf

en natuurlijk eigen programma's waarvan de groep zegt ‘daar willen we zelf mee aan de gang'

Van september tot ergens in april ben je met je groep onderweg.

• Jullie bepalen zelf de data wanneer je samenkomt
• Jullie kiezen je eigen programma's
• En jullie ontmoeten allerlei mensen die hoe dan ook enhousiast zijn en geloven in wat ze doen!

Iedere groep heeft één of twee vaste leiders.
Zij zorgen dat de afspraken worden gemaakt.
Zij bieden een thuisbasis voor de groep om vanuit te vertrekken.
Zij zorgen dat iedereen op de hoogte is voor de volgende workshop!

Voor info kan je terecht bij de predikanten of jeugdouderlingen!

Keuze uit meer dan 30 programma's !