AVG

Privacy wetgeving

Het zal u en jullie de afgelopen periode niet ontgaan zijn. Op 25 mei wordt (is) er een nieuwe privacywet ingevoerd. Deze privacywet heeft ook gevolgen voor ons als kerken.
Veel zaken zijn al geregeld. Denk bijvoorbeeld aan de geheimhoudingsplicht van kerkenraadsleden en vrijwilligers die over de ledenadministratie gaan. Maar deze wet gaat verder. Normale zaken voor het gemeenteleven vallen nu ook onder de privacywet. Op zondag wordt er gebeden voor gemeenteleden die ziek zijn. Dit gebeurd vaak wel in overleg, maar vanaf nu hebben we hier als kerk expliciete toestemming voor nodig. Het vermelden van namen en telefoonnummers van vrijwilligers mag ook niet meer zonder toestemming.
We zijn hier als kerkenraden mee bezig om het privacybeleid vorm te geven. Daarnaast zijn we aan het nadenken over één brief waarin we uw toestemming vragen om bepaalde gegevens te gebruiken. Dit gaat alleen niet van de één op de andere dag en dit is ons niet voor 25 mei gelukt. Weet wel dat dit onze aandacht heeft en dat we zo snel mogelijk het één en ander uitgewerkt willen hebben en toegelicht naar u als lid van één van drie kerken in Nijeveen